PRIDANÁ NEVIDITEĽNÁ HODNOTA:
- v každom produkte je úprimná láska k tomu, čo robím
- kontinuálne pracujem na odbornosti v tom, čo robím
- invencia a kreativita sú prirodzenou súčasťou toho, ako to robiť lepšie
- nezdolateľná chuť prinášať pre VÁS stále nové možnosti spracovania a využitia unikátnych vlastností rakytníka
Vysoko pozitívne účinky rakytníka rešetliakového na ľudský organizmus nás spolu s Mariánom Húskom presvedčili o tom, že venovať sa jeho pestovaniu a spracovaniu je tá správna cesta a tak sme v roku 2013 založili sad v Žarnovickej Hute. Odtiaľ pramení aj názov – Rakytník od Rakára, keďže obyvatelia Žarnovickej Huty sú v danej lokalite známi práve pod prezývkou "Rakári". Cieľom bolo pestovanie a spracovanie rakytníka ruka v ruke s predstavami trvalo udržateľného života v regiónoch, ako aj priniesť na trh produkty na podporu zdravia s pridanou ľudskou hodnotou.
Keď v roku 2021 prišiel projekt nečakane o môjho partnera, rozhodla som sa v pestovaní a výrobe produktov z rakytníka pokračovať v obci Báčovce (Hontianske Tesáre) a na rodičovskom pozemku pokračujem v budovaní rakytníkového sadu s koncepciou predstaviť čo najviac odrôd, ktoré sa u nás dajú dopestovať.
Prinášam na trh rôzne modifikácie spracovania rakytníka vo vlastných receptúrach – 100% šťava, za studena miešaný sirup, tinktúru, olej, ovocné marmelády a výživy s rakytníkovou šťavou a sušinou, med s rakytníkovou sušinou, rakytníkový kompót, pečené čaje – ovocný s plodmi rakytníka, čistý rakytníkový bez cukru, čistý rakytníkový džem do jogurtu neprevarený, rakytníkovú dužinu do čaju, rakytníkovú múku a posýpkové či koreninové zmesi z nej...Obľube sa tešia aj rakytníkové lízanky zo "zdravšieho cukru" a želé cukríky z rakytníkovej šťavy.