Program a protagonisti
PROGRAM a jeho protagonisti:
Vstup na trh je ako vzdy bezplatny. Degustacna vecera je samostatny event.
🎤 Moderátor - Maroš Schmídt- riaditeľ Slovenského centra dizajnu, autor redizajnu loga Trh Bátovce a Morušový festival na Trhu Bátovce
🎬 9:00 Otvorenie podujatia
- Magdaléna Šandriková - spoluorganizátorka Trhu Bátovce, Pochutinka
- Jarmila Batovska - Štátny archív SR
- Peter Burčo - starosta Obec Bátovce
- predstavenie Slow Food hnutia a Trhu Batovce ako jeho sucasti
Petra Molnarova - liderka Slow Food Pressburg
- Marcela Nemcová - spoluorganizátorka Trhu Bátovce, farma Farma Na Háji
🎬 10:00 Archa chutí - zápis moruše čiernej
Predstavenie projektu Archa chutí
- Ivona Križanová - spracovateľka moruše a zabezpečila zápis moruše do Archy chutí
- Petra Molnarova - liderka Slow Food Pressburg a projektu Stará Tržnica v Bratislave
🎬 11:00 Moruša čierna - história, výskyt v regióne, o pestovaní, o úžitku
- Ivona Križanová - spracovateľka moruše, zabezpečila zápis moruše do Archy chutí
- Pavol Híc - vysokoskolsky pedagog na Mendelovej univerzita v Brne, mnozenie rastlin moruse ciernej, jej ochorenia v poslednych rokoch
🎬 12:00 Divoké jedlé byliny a využitie v dnešnej dobe
- Poľsko - Anna Maria Ruminska - etnolożka, archeoantropolożka pożywienia, kucharka-rekonstruktorka, architektka, autorka, ekspertka starożytnych potraw oraz nieuprawnych ziół i warzyw, przewodnicząca Slow Food Dolny Śląsk, właścicielka marki Chwastozercy
- Veronika Baisová - spoluorganizátorka Trhu Bátovce, MySTROM
🎬 13:00 Hostia Slow Food zo zahraničia - neprerušená tradícia farmárčenia
- Taliansko - Paolo Emilio a Emiliano Buffo z Friuli-Venezia Guilia. Organizujú lokálne festivaly a degustačné akcie miestnych farmárov a kuchárov.
- Magdaléna Šandriková - spoluorganizátorka Trhu Bátovce, Pochutinka
16:00 ukončenie trhu
🎬 18:00 - 21:00 Palo Sekerka Degustačná večera - Varenie špeciál
Kraj moruše čiernej x Palo Sekerka
Gazdovský dvor Bátovce
Lístky sa dajú kúpiť iba vopred počet miest je limitovaný na 30 osôb.
KÚPIŤ
Palo Sekerka a Lucia Hô-Chí Vám pripravia zážitkovú večeru v historickej pivnici na Gazdovskom dvore v Bátovciach. Menu bude vytvorené z práve dostupných regionálnych surovín, vrátane hlavnej hviezdy festivalu - moruše čiernej.
Foto: Moment is a Gift Photography